September 12, 2014

A Safety Data Sheet (SDS; previously referred to as a Material Safety Data Sheet or MSDS) is
not required for the item number(s) you have requested. It is considered to be an Article
according to U.S. OSHA Hazard Communication Standard (29CFR 1910.1200) and Canada’s
WHMIS HPA (Section 11(2)).

An Article is defined under U.S. OSHA regulations as:

A manufactured item other than a fluid or particle: (i) which is formed to a specific shape or
design during manufacturing; (ii) which has end use function(s) dependent in whole or in part
upon its shape or design during end use; and (iii) which under normal conditions of use does
not release more than very small quantities; e.g. minute or trace amounts of a hazardous
chemical [as defined by OSHA], and does not pose a physical hazard or health risk to
employees.

Canada’s WHMIS definition of “manufactured article” is similar.

Examples of an “Article” include:

*  Some cartridges containing toners and/or inks
*  Photoreceptors

e Staples

*  Typewriter ribbon

*  Correction ribbon

* Binder tape

e Paper products

Questions:
Phone: 1-800-ASK-XEROX (1-800-275-9376)
Email:

Xerox Environment, Health & Safety
800 Phillips Road, 0205-99F
Webster, New York, USA 14580
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